Succesvol verkopen met Peter Veldkamp & Van Herk

U wilt uw huis succesvol verkopen, voor een reële prijs. En het liefst zo snel mogelijk. De werkwijze van Peter Veldkamp & Van Herk Makelaardij is persoonlijk en betrokken. Daarnaast zijn wij ‘Makelaar 2.0’, wij gebruiken nieuwe online ontwikkelingen om uw huis te presenteren en te laten schitteren. 

Nieuwe tijden vragen om een nieuw soort makelaar. Een makelaar die mee kan met de ontwikkelingen, zonder het persoonlijke aspect van het makelaarsvak uit het oog te verliezen, namelijk u als verkoper van een woning centraal stellen. Voor u telt een zorgeloze verkoop van uw huis! Onze makelaars komen graag bij u langs om uit te leggen wat hun onderscheidend vermogen is.

Van gedachten wisselen over uw verkoopambities?

Neem contact met ons op


Het Peter Veldkamp & Van Herk Verkoopplan.

In zeven stappen verkopen wij uw woning.

Stap 1 – Kennismaking
Peter Veldkamp & Van Herk Makelaardij komt bij u thuis om kennis te maken en uw huis te bezichtigen. Onze makelaar legt uit hoe de verkoop in zijn werk gaat en geeft antwoord op uw vragen. Tijdens de bezichtiging komen aspecten zoals de ligging en technische staat van de woning aan bod en worden de maandelijkse lasten geïnventariseerd.

Stap 2 – Verkoopvoorstel
Op basis van het gesprek en de bezichtiging, bepaalt de makelaar de vraagprijs van uw woning. Vervolgens ontvangt u een verkoopvoorstel. Daarin staat beschreven hoe wij uw huis onder de aandacht willen brengen, wat de vraagprijs is en wat de algemene voorwaarden zijn bij verkoop van uw woning.

Stap 3 – Verkoopgereed maken van de woning
Zorg ervoor dat uw huis er netjes uitziet en uitnodigt om in te wonen. Kijk daarbij door de ogen van potentiële kopers: Wat vindt u belangrijk aan een nieuwe woning en waar zou u tijdens een bezichtiging op letten of op afknappen?

Stap 4 – Bezichtigingen
Uw makelaar coördineert en begeleidt alle bezichtigingen. U hoeft daarbij niet aanwezig te zijn. Liever niet zelfs, want de ervaring leert dat potentiële kopers zich geremd voelen als de verkoper bij de bezichtiging aanwezig is. Tijdens de rondleiding krijgt de makelaar een goed beeld van de potentiële koper en daar stemt hij zijn vervolgstrategie op af. Na de bezichtiging koppelt de makelaar direct zijn bevindingen aan u terug.

Stap 5 – Onderhandelingen
Een Peter Veldkamp & Van Herk makelaar weet exact hoe hij moet onderhandelen om de juiste prijs voor uw huis te bedingen. Uiteraard spreekt hij vooraf de onderhandelingen met u door. Ook stelt hij u op de hoogte van zaken waarmee u rekening moet houden als uw huis wordt verkocht, zoals de ontbindende voorwaarden in de koopovereenkomst.

Stap 6 – Koopakte opstellen
Nadat u overeenstemming heeft bereikt over de verkoopprijs, wordt de koopakte opgesteld. Uw makelaar loopt deze uitgebreid met u door. Na ondertekening van de koopakte door u en de koper, is de koop gesloten. Wel heeft de koper nog drie dagen wettelijk vastgelegde bedenktijd en kan de koopakte worden ontbonden op basis van de ontbindende voorwaarden.

Stap 7 – Naar de notaris
De ondertekende koopakte met bijbehorende stukken gaat naar de notaris. Die stelt een datum en tijdstip vast voor ondertekening van de akte van levering. Ook staat in de akte vermeld wanneer de koper de koopsom moet voldoen. U ontvangt vooraf een concept van de leveringsakte en de nota.

Samen met uw Peter Veldkamp & Van Herk makelaar controleert u de leveringsakte op juistheid. Op de dag van levering gaat onze makelaar met u mee naar de notaris. Zodra de akte van levering bij de notaris door alle partijen is ondertekend én is ingeschreven bij het Kadaster (circa één werkdag na de levering), bent u officieel geen eigenaar meer van de woning. De notaris regelt nadien de aflossing van de eventuele lopende hypotheek en de betaling van de makelaarskosten.

Peter Veldkamp & Van Herk Makelaardij: als makelaar actief in de omgeving van Berkel en Rodenrijs.
We werken graag aan uw succes!

 

Van gedachten wisselen over uw verkoopambities?

Neem contact met ons op