Kopen met de Peter Veldkamp & Van Herk aanpak!

Een huis kopen is een grote stap, of het nu de eerste keer is of niet. Met de aanschaf van een woning is veel geld en een grote verantwoording gemoeid; het is één van de grootste aankopen in uw leven. Dat vraagt om een weloverwogen ‘Peter Veldkamp & Van Herk-aanpak’ om die stap goed te kunnen zetten. 

Ervaring leert dat bij aankoopbegeleiding de koopsom lager uitvalt, dan zonder aankoopbegeleiding. Dat is logisch, want onze makelaars kennen de markt, hebben verstand van bouwtechnische zaken, zijn juridisch geschoold en vooral zakelijk betrokken.

Onderzoeksplicht

Als koper van een woning heeft u een zogenoemde onderzoeksplicht. Om juridische of financiële perikelen in de toekomst te voorkomen, zorgen we ervoor dat voorafgaand aan de aankoop bouwkundige, juridische en contractuele aspecten nauwgezet worden gecontroleerd.

Echter, de aankoop van een woning bestaat niet alleen uit een strakke onderhandeling en woningcontrole. Het is een combinatie van factoren, die we hebben samengevoegd in een 7-stappenplan.

Van gedachten wisselen over uw aankoopdroom?

Neem contact met ons op


Het Peter Veldkamp & Van Herk Aankoopplan

Stap 1 - Zoeken
U weet precies waar u wilt wonen en hoe uw huis of appartement eruit moet zien. Maar hoe vindt u die woning? Start uw zoektocht bij Peter Veldkamp & Van Herk Makelaardij. Wij hebben een uitgebreid aanbod koopwoningen in diverse prijsklassen. Tijdens uw zoektocht helpt de Peter Veldkamp & Van Herk makelaar u graag verder.

Stap 2 - Bezichtigen
Als u één of meerdere huizen hebt gezien die u aanspreken, regelt onze makelaar een bezichtiging. Daarbij krijgt u een beter beeld van de woning en let de makelaar vooral op de technische staat van het pand.

Stap 3 – Onderzoeken
Heeft u een huis op het oog? Dan kunt u ons inschakelen voor nader onderzoek van de woning.

Stap 4 - Onderhandelen
Indien u de woning wilt kopen, overleggen wij met u over de strategie. Vervolgens voert de Peter Veldkamp & Van Herk makelaar de onderhandelingen. Ook informeren wij u over de ontbindende voorwaarden en aan welke verplichtingen u als koper moet voldoen.

Stap 5 - Koopakte
Als het bod is geaccepteerd, wordt de koopakte opgesteld. Uw makelaar loopt deze met u door. Na ondertekening van de koopakte door de verkoper en koper, is de koop gesloten. Als koper heeft u nog drie dagen wettelijke bedenktijd. Bedenkt u zich niet, dan kan de koopakte alleen nog worden ontbonden op basis van de ontbindende voorwaarden. Bijvoorbeeld als u de financiering niet rond krijgt.

Stap 6 - Financiering
De aangekochte woning moet meestal worden gefinancierd. Uw makelaar kan op basis van de gegevens en uw wensen (verbouwing, renovatie, etc.) vaststellen hoe hoog de hypotheek moet zijn. Ook kan hij u adviseren over de hypotheekvorm en het benodigde taxatierapport.

Stap 7 - Naar de notaris
De ondertekende koopakte met bijbehorende stukken is inmiddels bij de notaris en u ontvangt een datum en tijdstip voor ondertekening van de akte van levering. Vooraf ontvangt u een concept van de leveringsakte, waarin ook staat vermeld dat u de koopsom bij de notaris moet voldoen. Samen met uw makelaar controleert u de leveringsakte op juistheid en op de dag van overdracht gaat de makelaar met u mee naar de notaris. Bij de notaris voldoet u het aankoopbedrag (via de hypotheekverstrekker) en ondertekent u de akte van levering. Zodra deze bij de notaris door alle partijen is ondertekend én is ingeschreven bij het Kadaster (circa één werkdag na de levering), bent u officieel eigenaar van de woning.

Peter Veldkamp & Van Herk Makelaardij: als makelaar actief in de omgeving van Berkel en Rodenrijs en Bergschenhoek

Van gedachten wisselen over uw aankoopdroom?

Neem contact met ons op